Training Zakelijk en Stijlvol

Stijlvol jezelf zijn in zakelijke kleding

Wie bent u en wat laat u de wereld zien? Is uw uitstraling in overeenstemming met uw functie? In een of meer dagdelen maken u en uw collega’s kennis met de basisprincipes van stijlvolle, zakelijke kleding, die zowel uw persoonlijkheid als uw professionaliteit optimaal tot hun recht laten komen. In deze intensieve, leerzame workshop werkt u in een ontspannen sfeer samen aan uw uiterlijke en professionele presentatie op het werk.

 

Wat gaan we doen?

Het kleuradvies – Op een actieve manier maakt u kennis met de kracht van kleuren. Aan de hand van voorbeeldmateriaal ziet u de effecten die kleuren op ieders persoonlijke uitstraling hebben. Wat kunt u met kleuren over uzelf zeggen? Welke kleuren ondersteunen iemands persoonlijkheid het meest? Dat kunnen bijvoorbeeld contrastrijke kleuren zijn, matte of heldere, koele of juist warme kleuren.

Het zakelijke stijladvies – U leert uit te gaan van uw eigen lichaamsvormen. U leert welke kleding het beste past bij uw persoonlijke lichaams-verhoudingen, en hoe uw professionele (bedrijfs-)kleding uw functioneren binnen het bedrijf kan ondersteunen. Uw natuurlijke verhoudingen bepalen wat u daarbij nodig heeft. Welke kleding geeft u een eigen, betrouwbare en ook zakelijke, evenwichtige uitstraling? We kijken daarbij naar lengtes, verhoudingen, materialen, dessins, accessoires en kapsels, en de verschillende manieren waarop u die kunt dragen.

 

Op een andere manier naar uzelf kijken

Wat zegt uw kleding over u? Hoe presenteert u zich aan uw klanten? Wat communiceert u met de stijl van uw kleding? Want ook met uw kleding communiceert u met uw klant.

We gaan elkaar respectvol maar kritisch observeren en daardoor leert u op een andere manier naar uzelf te kijken. U ontdekt of u inderdaad overbrengt wat u denkt te communiceren. Aan de hand van een puntensysteem leert u om uw boodschap zo eenvoudig mogelijk over te brengen, met zo min mogelijk ruis.

 

Mogelijkheden

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbare tijd kan tijdens deze training een persoonlijke kleurenanalyse worden gemaakt. Om de training te completeren is er de mogelijkheid met make-up te werken. Het exacte programma wordt altijd in overleg met u vastgesteld en afgestemd op de specifieke vragen en behoeften van de groep.